Care este secretul tinereţii? Cremele anti-rid, operaţiile estetice sau vreo “licoare” magică? Nici una, nici alta. Secretul vine din interior, mai exact din alimentaţie. Fraza “mănâncă sănătos ca să rămâi tânără” nu este o noutate, dar trebuie să ştii exact ce să mănânci, pentru a obţine ce vrei: o piele şi un corp tânăr într-o minte la fel de ageră!
1. Somonul este cel mai bun tratament împotriva pericolelor cardiovasculare generate de creşterea colesterolului
2. Nucile protejează inima în condiţiile unui colesterol crescut. Acest efect este datorat grăsimilor nesaturate, vitaminei E, magneziului şi fibrelor alimentare.
3. Fasolea uscată este bogată în fibre, proteine, acid folic, zinc şi magneziu.
4. Portocalele conţin cantităţi mari de bioflavonoide şi vitamina C, elemente importante care protejează organismul în condiţiile unui colesterol crescut.
5. Fulgii de ovăz sunt recunoscuţi de nutriţionişti pentru proprietăţile lor de a reduce efectele colesterolului crescut şi riscul de infarct.
Răzvan Sava